Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása - Alkotó Blogger Portál Magazin

Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása

Dori Online Olvasonaploja blog bemutatkozasa
 Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása









Dóri vagyok a Dóri Online Olvasónaplója írója. Magamat a könyvmoly - könyves blogger – könyvtáros hármassal tudom legkönnyebben leírni.


A blogról



A blog 2009 nyarán indult – ez volt az az időszak, amikor több könyves blogot olvastam, ezek és az egyetem hatására egyre több könyvet megismertem, és szerettem volna én is megosztani a véleményemet ezekről. A lendület azóta is tart – az olvasmányaim persze sokat változtak, és a bejegyzések minőségére is jobban figyelek, mint kezdetben.





Az olvasmányaimról


Az évek alatt változtak a kedvenc műfajaim, vagy íróim, de legjobban az átmeneti kategóriákat szeretem, amik különleges olvasmányélményt nyújtanak. Pl.: szépirodalom, ami a szórakoztató irodalomban is átmegy; a krimik közül a könnyedebbeket (cozy mystery), urban fantasyk, családregények, igényes romantikus regények, memoárokra is rákaptam az utóbbi időben, ill. amire régen azt mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel – az önsegítő, pszichológiai témájú könyveket is megszerettem.




 Dóri olvasónaplója blog története


Néhány kedvenc szerzőm: Joanne Harris, J. K. Rowling, Alice Hoffman, Agatha Christie, magyarok közül Tóth Krisztina, On Sai, Baráth Katalin, Kleinheincz Csilla, Grecsó Krisztián – ők azok, akinek szinte mindegyik könyve jöhet.


Viszont nem olvasok – maximum egy-két próbát tettem velük - erotikus, romantikus regényeket (mamipornó), háborús-politikai regényeket (kiv. a világháború alatt, de itt is elsősorban a háttér országban játszódó könyvek), vallásos irodalmat és a komfortzónámon kívül állnak a pszichothrillerek.


Persze mindig próbálok olyan olvasmányokra is sort keríteni, amik elsőre nem az én világomnak tűnnek, mert érnek kellemes meglepetések is ilyenkor.



Rovatok



A blogon több állandó rovat is van (Dóri Online Olvasónaplója Rovatok), tudatosan ezt 2012-ben a Magyar Blogger Rovatok kezdeményezésére hoztam létre. Nagy segítség számomra, mert ad egyfajta keretet és változatosságot.


Az egyik rovat a TILT (Things I Love Thursday), ezt Farkas Lívia blogján (Urban-Eve) láttam – ebben a heti jó élményeimet gyűjtöm össze. Ez visz minden héten személyes tartalmat a bejegyzések közé, a látogatottság alapján ez érdekli a legtöbb látogatómat.  Én is szeretem megismerni az ilyen tematikus blogok mögött az embert, ma már ez egyre könnyebb és egyre nyitottabbak vagyunk.


 

 Dóri Online Olvasónaplója blog részletei


A másik két népszerű állandó rovat a Friss könyvek, amiben a következő hónap friss megjelenéseit gyűjtöm össze – persze egy olyan merítés ez, ami engem érdekel, de mindig teszek bele olyan könyvet is, ami nem teljesen az én világom. A harmadik a Havi zárás – amiben az adott hónapban vásárolt, és olvasott könyvekről számolok be. 


A többi rovatom alkalomszerűen támad fel, de egy időben szerettem verseket ajánlani (Szép versek), vagy az adott regények helyszíneit bemutatni (Barangolás). 



Érdekesség



A blog url címe azért lett itt valahol - egy Kiscsillag dal címe - mert abban az időben ez volt az egyik kedvenc számom :) A Dóri Online Olvasónaplója címet később találtam ki, de ezt használom már évek óta – a rövidítése DOO, ami az egyik becenevem volt régen.



Kapcsolat



A blognak van Facebook oldala, ahol nem csak a legfrissebb bejegyzéseimet osztom meg, hanem az érdekesnek tűnő könyves híreket is. Ezen kívül Instagramon (Dóra - Instagram) is főleg a könyvekkel kapcsolatos bejegyzéseimet láthatjátok, néhány személyes tartalommal együtt.



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.