Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása - Alkotó Blogger Portál Magazin

Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása

Dori Online Olvasonaploja blog bemutatkozasa
 Dóri Online Olvasónaplója blog bemutatkozása

Dóri vagyok a Dóri Online Olvasónaplója írója. Magamat a könyvmoly - könyves blogger – könyvtáros hármassal tudom legkönnyebben leírni.


A blogrólA blog 2009 nyarán indult – ez volt az az időszak, amikor több könyves blogot olvastam, ezek és az egyetem hatására egyre több könyvet megismertem, és szerettem volna én is megosztani a véleményemet ezekről. A lendület azóta is tart – az olvasmányaim persze sokat változtak, és a bejegyzések minőségére is jobban figyelek, mint kezdetben.

Az olvasmányaimról


Az évek alatt változtak a kedvenc műfajaim, vagy íróim, de legjobban az átmeneti kategóriákat szeretem, amik különleges olvasmányélményt nyújtanak. Pl.: szépirodalom, ami a szórakoztató irodalomban is átmegy; a krimik közül a könnyedebbeket (cozy mystery), urban fantasyk, családregények, igényes romantikus regények, memoárokra is rákaptam az utóbbi időben, ill. amire régen azt mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel – az önsegítő, pszichológiai témájú könyveket is megszerettem.
 Dóri olvasónaplója blog története


Néhány kedvenc szerzőm: Joanne Harris, J. K. Rowling, Alice Hoffman, Agatha Christie, magyarok közül Tóth Krisztina, On Sai, Baráth Katalin, Kleinheincz Csilla, Grecsó Krisztián – ők azok, akinek szinte mindegyik könyve jöhet.


Viszont nem olvasok – maximum egy-két próbát tettem velük - erotikus, romantikus regényeket (mamipornó), háborús-politikai regényeket (kiv. a világháború alatt, de itt is elsősorban a háttér országban játszódó könyvek), vallásos irodalmat és a komfortzónámon kívül állnak a pszichothrillerek.


Persze mindig próbálok olyan olvasmányokra is sort keríteni, amik elsőre nem az én világomnak tűnnek, mert érnek kellemes meglepetések is ilyenkor.RovatokA blogon több állandó rovat is van (Dóri Online Olvasónaplója Rovatok), tudatosan ezt 2012-ben a Magyar Blogger Rovatok kezdeményezésére hoztam létre. Nagy segítség számomra, mert ad egyfajta keretet és változatosságot.


Az egyik rovat a TILT (Things I Love Thursday), ezt Farkas Lívia blogján (Urban-Eve) láttam – ebben a heti jó élményeimet gyűjtöm össze. Ez visz minden héten személyes tartalmat a bejegyzések közé, a látogatottság alapján ez érdekli a legtöbb látogatómat.  Én is szeretem megismerni az ilyen tematikus blogok mögött az embert, ma már ez egyre könnyebb és egyre nyitottabbak vagyunk.


 

 Dóri Online Olvasónaplója blog részletei


A másik két népszerű állandó rovat a Friss könyvek, amiben a következő hónap friss megjelenéseit gyűjtöm össze – persze egy olyan merítés ez, ami engem érdekel, de mindig teszek bele olyan könyvet is, ami nem teljesen az én világom. A harmadik a Havi zárás – amiben az adott hónapban vásárolt, és olvasott könyvekről számolok be. 


A többi rovatom alkalomszerűen támad fel, de egy időben szerettem verseket ajánlani (Szép versek), vagy az adott regények helyszíneit bemutatni (Barangolás). ÉrdekességA blog url címe azért lett itt valahol - egy Kiscsillag dal címe - mert abban az időben ez volt az egyik kedvenc számom :) A Dóri Online Olvasónaplója címet később találtam ki, de ezt használom már évek óta – a rövidítése DOO, ami az egyik becenevem volt régen.KapcsolatA blognak van Facebook oldala, ahol nem csak a legfrissebb bejegyzéseimet osztom meg, hanem az érdekesnek tűnő könyves híreket is. Ezen kívül Instagramon (Dóra - Instagram) is főleg a könyvekkel kapcsolatos bejegyzéseimet láthatjátok, néhány személyes tartalommal együtt.Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.