Hírlevél küldés előnyei, a Mailchimp előnyei - Alkotó Blogger Portál Magazin

Hírlevél küldés előnyei, a Mailchimp előnyei

Hirlevel kuldes elonyei, a Mailchimp elonyei
Hírlevél küldés előnyei, a Mailchimp előnyeiA hírlevél küldés már több évtizede az egyik legjobb eszköz kapcsolat tartásra, építésre, sok emberrel való kommunikációra, marketingre, és márkád építésére. Az átlagos hírlevél felhasználó számára a hírlevél nem több egy szoftvernél, amely megszabadítja attól a nyűgtől, hogy sok embernek egyenként küldje ki ugyanazt az üzenetet.


Erre azonban az egyszerű e-mail programok is képesek. A hírlevél sokkal több ennél, valójában egy olyan lehetőség, amely több kommunikációs szintet hordoz magában, és a kapcsolatépítés egyik legjobb eszköze. Ha bármilyen olyan tevékenységet végzel – legyen az akár hobbi – amely által sok emberrel kerülsz kapcsolatba, - akkor ezen eszköz kihagyása olyan, mintha a felkínált jármű helyett, gyalog mennél el mindenhova.

A hírlevélben olyan sok lehetőség rejlik, hogy szinte fel sem lehet sorolni. Egészen művészi szintre lehet emelni azt, ahogyan a különböző emberekkel másként kommunikálsz és mégis egyszerűbben. Ebben az e-könyvemben számtalan esetet említek, amikor a hírlevél hihetetlenül hatékony.
A hírlevél küldés előnyei különböző szempontokból

A hírlevél küldés előnyei márkaépítés szempontjából1.Olvasótábor növelése

Napjainkban számtalan elektronikus felület áll rendelkezésre, hogy üzenetünket célba juttassuk. De tudod mit figyeltem meg? Sokszor az e-mail hatékonyabb, mint például a közösségi oldalon való közzététel. Valami miatt az emberek az e-mailt komolyabban veszik. Ráadásul vannak, akik nincsenek jelen, vagy nem szeretik a közösségi oldalakat és hasonlókat, de az e-mailjüket mindig elolvassák.

Olvasótábor növelése hírlevéllel


Mindegy, hogy könyvet írsz, vagy csak a vállalkozásod szolgáltatásait árulod, ahhoz, hogy rendszeresen olvassanak, az egyik legjobb eszköz a megfelelő időben kiküldött e-mail.


2.Tanítás-oktatás

Ennek talán nem kell a hasznosságát bemutatnom, de a lényeg itt az, hogy ez az egyik legjobb mód a márkaépítésre is. Ha valamiben szakértő vagy, vagy a cég szolgáltat, akkor az emberek képzése nagy fokú elkötelezettséghez vezet, ami egyre erősebbé teszi a kapcsolatot velük.


3.A márkaépítés

A márkaépítésnek a hírlevél csak az egyik eszköze, de a legerőteljesebbek közül való. Van valami különös pozitív hozadéka annak, ha valakitől, vagy egy bizonyos cégtől rendszeresen előnyös, hasznos, jó érzést keltő üzeneteket kapunk. Ez akkor működik jól, ha a kampányokat és eladást leszámítva – akár spontán módon is – hasznos a hírlevél.
A hírlevél küldés előnyei marketing és értékesítés szempontjából1.Érdeklődés-vágy felkeltése

Mikor tudsz valakire nagyobb-jobb hatással lenni: ha csak egyszer kommunikálsz vele, vagy ha többször? Egy termék, vagy szolgáltatás előnyét sokszor nem is tudod mind elmondani, de ha apránként, érdekesen bemutatod, fel lehet csigázni az érdeklődőket. Mivel az emberek különböző személyiségtípusokba tartoznak, a több oldalról közelítő hírlevelek megnövelik az esélyét, hogy eltaláld a mozgatórugóikat.


2.Értékesítés - vevőszerzés

A ritkább esetektől eltekintve a vevőszerzés egy folyamat, az emberekben lejátszódik egy forgatókönyv, mielőtt valamire igent mondanak. A hírlevél kiválóan alkalmas arra, hogy meghatározott lépések alkalmazásával eljuttathasd a kíváncsi olvasót az „alig várom, hogy megvehessem” állapotba.


Értékesítés, vevőszerzés hírlevéllel


3.Kampányok

A kampány egy célzott folyamat, amelynek során valamit egy bizonyos ideig elérhetővé teszel. Ennek különlegesnek és fókuszáltnak kell lennie a figyelem szempontjából, hogy megragadja a célközönséget, és cselekvésre bírja. Ez hírlevél nélkül nem megy. Pontosabban: lehet más módszereket használni, de kevés van, amely hatékonyabb.
A hírlevél küldés előnyei technikai szempontból1.Automatizálható

Semmi sem könnyíti meg jobban a munkádat, mint amikor beállítasz valamit, és az helyetted megteszi ugyanazt a műveletet számtalan alkalommal. Automatizálás nélkül szinte nem is lehet komoly eredményeket elérni, nagy számú emberrel rendszeresen, tervezetten kommunikálni.


2.Hatástöbbszöröző

Az automatizálásból következően – és azt ügyesen felhasználva – megsokszorozhatod a hatást, amit hírlevél nélkül talán nem is lehetne. Ugyanis a hírlevélküldő az egyik legolcsóbb, és árához képest az egyik legértékesebb hatástöbbszöröző eszköz.


3.Időtöbbszöröző

A hírlevélküldő olyan, mintha végtelenül sok kezed lenne, amit egyszer megírsz, korlátlan alkalommal, s számtalan helyre elküldheted. Ezzel pedig rengeteg időt spórolsz meg. De nem csupán megspórolsz, hanem azt az időt, amelyet ennek kidolgozásával töltöttél, később sokszorosan felhasználhatod, hiszen a levelek kiküldésével mindig „kamatozik”.


Hírlevélküldő időtöbbszöröző eszköz


4.Mérhető

Minden jobb e-mail küldő rendszer kimutatást nyújt arra vonatkoztatva, mi történt a hírleveleiddel. Látod mit, mikor, mennyit és hova küldtél ki. Látod a megnyitási arányt, és azt is, hányan kattintottak az üzenetben küldött linkedre. Ezekből pedig következtetéseket vonhatsz le, egyre hatékonyabbá teheted a folyamatot és tervezhetőbbé.
A hírlevél küldés előnyei kapcsolatépítés szempontjából1.Bizalom növelés

Az emberek többségénél a bizalom megszerzése nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem hosszabb időre van szükségük. A következetes, rendszeres, és egymásra épülő e-mailek fokozatosan a megbízhatóság érzését keltik a feliratkozóban. Ennek mélysége a személyedtől és a kommunikációd minőségétől függ.


2.Kapcsolatépítés

A kapcsolatépítés egy hosszabb folyamat, s abban különbözik az egyszerű kommunikációnál, hogy hosszú távra alapoz. A jó hírlevélküldőnek nem az a fő célja, hogy egyszer valamit vegyenek meg tőle, hanem hosszú éveken át szívesen olvassák őt, és igényeljék, amit ő nyújt, legyen bármilyen termék, vagy szolgáltatás.


3.Kapcsolat ápolás (olvasói, vásárlói)

Míg a kapcsolatépítés eljuttatja a hírlevél olvasót egy szintre, addig a kapcsolat ápolás arra szolgál, hogy meg is tartsa ott. Ha a vásárló érzékeli, hogy nem csak addig volt fontos, amíg meg nem vásárolt valamit, hanem utána is, az sokat jelent számára. A kapcsolat ápolásában van a legnagyobb közösség, rajongó és vásárló építő erő.


A hírlevél küldés előnyei egyéb előnyei1.Személyre szabható

A hírlevelet csoportonként, vagy szegmensenként más-más céllal és kommunikációs stílusban elkészítheted. Tesztekkel mérheted is, melyik üzeneted, tartalmad a jobb, hatásosabb. Anélkül, hogy egyenként kellene foglalkoznod a feliratkozókkal, mégis többféle módon kommunikálhatsz velük.


A hírlevél személyre szabható


2.Rendszeresség

Ez az egyik nagy előny, persze csak akkor, ha kihasználod. Nem kell attól félned, hogy elfelejted, mert amit beállítasz, automatikusan végrehajtódik. Még akkor is, ha egyébként nem vagy annyira rendtartó típus, a tervezéssel és előre felkészüléssel egy csomó munkától felszabadítod magad. A rendszeresség eredménye a feliratkozói oldalról a fokozott érdeklődés, bizalom, elismerés, és igény irántad.


3.Nem nyilvános

Gondoltad volna? Igen, erről legtöbben elfeledkeznek, pedig ez is egy előny. Ha az interneten kiírsz valamit, az nyilvános, vagy legalábbis egy meghatározott réteg számára elérhető. A hírlevél azonban személyes üzenet, és az e-mail fiókokban landol. Tehát amit nem akarsz nagydobra verni – pl. belsős kampány – azt meg tudod tenni hírlevelezéssel.


A Mailchimp hírlevélküldő előnyeiA Mailchimpnek számtalan előnye van, amelyeket nem fogok mind felsorolni. Ami miatt itt szerepel, az a viszonylagos egyszerűsége, és hogy az ingyenes verziója is számtalan dologra megfelel. Bár én a fizetős verzióját használom, számtalan lehetőség van, amelyet még ki sem próbáltam, olyan sok mindenre gondoltak a tervezők.


A Mailchimp akkor is jó lehet, ha csupán bloggerként használnád, és akkor is, ha saját vállalatod van. Ugyan nem magyar, ezért alap angol tudás nem árt, de minden fontosabb információt akár a Google fordítóval is megtudhatsz. Nézzünk néhány alapvető előnyt.


Mailchimp bloggerként és cégtulajdonosként is jó1.2000 feliratkozóig és havi 12 000 kiküldött levélig ingyenes. De ami még ennél is nagyszerűbb, hogy 2017 óta automatikus üzeneteket is lehet küldeni az ingyenes verzióban.


2.A fizetős verziók számtalan féle kiküldési lehetőséget nyújtanak és a kiküldhető emailek száma korlátlan.


3.Nagy a szegmentálási variálhatósága. Korlátlan mennyiségű, általad meghatározott csoportokra, mezőkre, vagy viselkedésre beállított, automata, vagy statikus szegmensed lehet.


4.Rengeteg sablonja és különböző kommunikációs formákhoz illő sémája van, olyan e-mailt készítesz, amilyent akarsz.


5.Nagyon sokféle szoftverrel összeköthető (pl. Google Analytics, webáruház, stb.).


6.Egy fiókon belül többszintű hozzáférés kialakítása lehetséges.


7.A használata a lehető legyegyszerűbbre van tervezve és mindenről található lépésről-lépésre leírás.


8.Jó támogatás: Amellett, hogy mindenhez van szöveges és/vagy videós útmutató, fórumok, blog, „gyakorikérdések”, chat tartozik hozzá, és természetesen az ügyfélszolgálattal is fel lehet venni a kapcsolatot.


A Mailchimpre itt tudsz regisztrálni: MailChimp


Ha hírlevélküldéssel kapcsolatban bármi kérdésed van, technikai, marketing, kommunikációs, pszichológiai, stb. vagy csak információkat keresel, és használsz hírlevélküldést, akkor csatlakozz a csoportunkhoz!

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © 2018.07.23. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.