É. Tóth Judit, az Egy elképzelt könyv bloggere - Alkotó Blogger Portál Magazin

É. Tóth Judit, az Egy elképzelt könyv bloggere

É. Tóth Judit, az Egy elképzelt könyv bloggere
É. Tóth Judit, az Egy elképzelt könyv bloggereÉ.Tóth Judit vagyok, az Egy elképzelt könyv bloggere. 2014-től írok kulturális, irodalmi cikkeket különböző online lapokba, és 2015-ben indítottam útjára a blogomat, bár akkor még csak az irodalmi alkotásaim kaptak helyet az oldalon. 2016-tól nyergeltem át a könyves-irodalmi vonalra, azóta osztok meg aktívan könyvrecenziókat, szerzői interjúkat, valamint az irodalom más területeire is nagy hangsúlyt fektetek.
Nincs igazán kedvenc műfajomÚgy gondolom, ha az irodalomban igazán el akarunk mélyülni, a lehető legtöbb zsánerben tájékozódnunk kell, ezért nincs igazán kedvenc műfajom, a sci-fin, a horrorregényeken és a krimin kívül mindent szívesen olvasok, akár könyvsorozatokat is. (Bár néha azért ilyen irányba is szoktam kalandozni.)


Nincs igazán kedvenc műfajom


Éppen ezért már rengeteg szerzővel dolgoztam együtt. Van egy projektem, amelynek az a célja, hogy a magánkiadásban megjelenő, valamint a kisebb publicitással rendelkező szerzők munkásságát mutassa be, ugyanakkor mindenkit szívesen bemutatok, akit érdekesnek találok vagy a munkásságát értékesnek, kiemelendőnek találom.
Azt olvasom, ami a kezembe kerülHogy mi alapján döntök egy adott mű mellett? Ez egy nehéz kérdés. Nem azért, mert annyira bonyolult rendszer alapján választom ki az aktuális olvasmányomat, hanem azért, mert ez a rendszer nálam nem létezik, ergo azt olvasom, ami a kezembe kerül, vagy amit a kiadó, vagy a szerző véleményezésre küld el. Kicsit olyan, mintha lenne egy nagy könyvespolcom, amit soha nem nézek át igazán, és éppen abba a műbe kezdek bele, ami a kezembe kerül.


Azt olvasom, ami a kezembe kerül

 
Ez a rendszer azért működőképes, mert garantálja a változatosságot. Mivel a művek kiválasztásánál nincs rendszerem, az értékelésnél sincsen, igyekszem mindig egy nagyobb kontextusban elhelyezni a regényt, amelyet a műfaj, a mű üzenete, a célközönsége, valamint a tartalma generál, és abban értékelni, pozicionálni.
Igyekszem a legjobb tartalmakat szolgáltatniIgyekszem a lehetőségekhez és a tudásomhoz mérten hetente többször is a legjobb tartalmakat szolgáltatni, ami azért is különösen fontos, mert kevés igazán egyedi és értékes könyves-irodalmi blog létezik ma a magyar piacon. Amióta megtanultam olvasni, mindig is szívügyemnek éreztem az irodalmat, amióta pedig a technika eszközöket (Facebook, Youtube, Instagram) is biztosított arra, hogy ápoljuk és gyarapítsuk az irodalmat és a kultúrát, egyenesen a kötelességemnek érzem.
Sok olyan téma van a kortárs irodalmon belül, amelyekre az irodalmi körök távolságtartó magatartása és zártsága miatt szélesebb körben, közérthetően nem kaphatunk választ, éppen ezért döntöttem úgy, hogy a továbbiakban a kortárs, sokakat foglalkoztató témákat is alaposabban körül járom. 


Szívügyemnek érzem az irodalmat

 
Fontos beszélni az irodalomról, hiszen a kultúránk egyik alappillére, ha nem értjük meg, nem érthetjük meg a kultúránkat sem, nem tudjuk meg, milyen irányba haladunk, és milyen lehetőségeink vannak. A tájékozódáshoz pedig két biztos pont szükséges: a könyvek, és a könyvek világának feltérképezése. Az Egy elképzelt könyv célja pedig éppen ez: sok olyan terület van ugyanis, ahol még csak kevesen jártak.
Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.