Sármási Zoltán, az Időkalauz könyv szerzője - Alkotó Blogger Portál Magazin

Sármási Zoltán, az Időkalauz könyv szerzője

Sarmasi Zoltan, az Idokalauz konyv szerzoje
Sármási Zoltán, az Időkalauz könyv szerzője








Sármási Zoltán bemutatkozás

Sármási Zoltán vagyok, végzettségemet tekintve történész, valláskutató, jelenleg történelem szakos doktorandusz. Több, mint két, különböző szintű oktatási intézményekben eltöltött évtized van a hátam mögött, amelyek során ma egyebek mellett három diploma (egy alap és két mesterszakos) van a birtokomban, melyek közül kettőt bukás nélkül szereztem meg.




A tanulással töltött évek során, melyek számomra szerencsés adottságaimnál fogva soha nem jelentettek nehézséget, a tapasztalataimra építve kidolgoztam néhány olyan hatékony időgazdálkodási módszert, amelyek segítségével többek közt legyőzhető a halogatás és a túlvállalás problémája, továbbá megfelelő tervezés mellett nincs szükség éjszakai tanulásra vizsgaidőszakban sem.


Az Időkalauz

A tapasztalataim összegzésének eredménye lett az Időkalauz című könyvem, amely először 2012 elején jelent meg online megrendelhető PDF formátumban, majd 2013 szeptemberében nyomtatott változatban is publikálásra került szerzői magánkiadásban, az Underground Kiadó gondozásában.
2015 szeptemberében az addig beérkezett vásárlói véleményeket is beépítve megjelent az Időkalauz második kiadása is bővített tartalommal, néhány új fejezettel, valamint Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus ajánlásával.
A kiadvány azóta piacvezetőnek számít a maga kategóriájában, mint az egyetlen magyar nyelven, magyar fiatalok számára készített időgazdálkodási útmutató (a többi, a témával foglalkozó szakirodalom elsősorban felnőtteknek, azon belül főleg vállalkozóknak készült).
A könyv jelenleg nyomtatott formában vásárolható meg az Underground Kiadónál és az ELTE-BTK Könyv és Jegyzetboltban. Az elmúlt két évben a könyv szerepelt áprilisban a Pszinapszis kínálatában.

Sármási Zoltán, Időkalauz könyv



A küldetésem

Az a célom az Időkalauzzal, hogy minél több fiatalnak sikerüljön lehetőleg már a középiskolás, de legkésőbb az egyetemi évei alatt kezébe adni azokat a hatékony időgazdálkodási módszereket, amelyek segítségével elkerülhetik a helytelen időkezelésből fakadó problémákat, különösen a halogatást, a túlvállalást, és az ezekből fakadó feledékenységet.
Az időgazdálkodás ma divatos témának számít azok körében, akik jó néhány mókuskerékben eltöltött év vagy évtized után kiégve, elfásulva, esetleg a túlhajszoltság miatt kialakult betegségekben szenvedve keresik a megoldást egy olyan problémára, amit legjobban a kialakulása előtt lehetne megelőzni a megfelelő szokások kiépítésének segítségével.
Szeretném, ha minél több fiatal kezében ott lenne az Időkalauz, ez a rövid, tömör, ám annál gyakorlatiasabb tippeket tartalmazó kiadvány, hogy egyfajta kézikönyvként használva már az iskolás éveik alatt megtanulhassák belőle és berögzült szokásként alkalmazzák a helyes időgazdálkodási módszereket ahelyett, hogy később egy sor időgazdálkodási problémával küzdenek egy életen át.


Egyéb megjelenések

Számos írásom olvasható különböző időgazdálkodáshoz köthető témákban, illetve ismert emberekkel készített interjúk is találhatók a saját blogomon (ld. alul Időkalauz oldal), de adtam már interjút is az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központnak, illetve a Délmagyarország című napilapnak, az egyik cikkem pedig a HRPortálon került publikálásra.


Elérhetőségek

Az Időkalauzról minden fontos információ megtalálható az alábbi weboldalon:
Időkalauz

Facebook-oldal:
Időkalauz- Facebook



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.