Betonka bemutatkozása, Betonka bulija blog - Alkotó Blogger Portál Magazin

Betonka bemutatkozása, Betonka bulija blog

Betonka bemutatkozasa, Betonka bulija blog
Betonka bemutatkozása, Betonka bulija blog


Nincs annál nehezebb dolog, mint amikor az ember lányának magáról kell beszélnie/írnia azért, hogy „eladja” magát és azt, amit csinál. Ilyenkor annyira vékony a határ a valóság és a dicsekvés között... nem mintha dicsekedni szeretnék, hiszen nem igazán van mivel.
Betonka vagyok, egyszerű mezei blogger és az is szeretnék maradni.


A blogolás hirtelen felindulás eredménye. Egy alkalommal nem tudtam elfogadni, hogy az ismert közösségi oldalon szuperlatívuszokkal illettek egy olyan írást, amely az én értékrendemben sekélyes és primitív volt. Gondoltam nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, csak mások nem szólnak. S tettem egy próbát. Ennek januárban lesz két éve.


Betonka szerint a világ könyves blog


Blogom neve Betonka szerint a világ..., ugyanezt a nevet viseli a blog Facebook oldala is. Az elnevezést John Irving: Garp szerint a világ című könyve ihlette, mely egyike kedvenc olvasmányaimnak, bár még nem írtam róla. A név választásakor nem tudtam, hogy van egy hasonló nevű blog, szerencsére nem forgunk ugyanazokban a körökben.


Könyvekről írok és nemcsak. Általában szórakoztató irodalomról, és elmondhatom, hogy szinte mindenevő vagyok, de igazándiból a romantikus történeteket szeretem, különösen azokat a bizonyos „történelmi romantikusokat”, amiket tulajdonképpen nem is értem, hogy miért nevezik így, mikor szinte semmi közük a történelemhez, azon kívül hogy letűnt korban játszódnak. De nem utasítok el egy jó krimit, kortárs drámát vagy pszichológiai thrillert sem, sőt fantasy-t is szoktam olvasni, de ritkábban. Az erotikus történetekkel sincs bajom addig a pillanatig, amíg az erotika a hab a tortán és nem maga a torta.


Betonka szerint a világ Facebook oldal


Határozottan visszautasítom az önsegítő könyveket, melyek véleményem szerint többet ártanak, mint használnak, celebek (vagy szellemíróik) által írt műveket, lehet az a saját életrajzuk is, és a science-fiction -ért sem rajongok.


Miben különbözöm más könyves bloggerektől? Első sorban abban, hogy amit leírok az az én véleményem – ez valamennyiünket egyedivé tesz, amennyiben a saját véleményünket közöljük és nem plagizálunk másokat, mint ahogy erre volt példa nem is egyszer. S talán abban is, hogy havi rendszerességgel bemutatok egy-egy igazi klasszikus irodalmi művet. Ez általában a hónap végén történik meg, ha nem nézem el a naptárt – múlt hónapban elnéztem. Teszem ezt azért, hogy a new adult/young adult könyveken nevelkedő ifjúság hátha kedvet kap hozzájuk. Ha csak egyetlen embert is sikerült meggyőzni arról, hogy egy ilyen klasszikus szépirodalmi művet elolvasson – nem azt, ami kötelező házi olvasmány, mert ahhoz valamennyien tudjuk, milyen a hozzáállás –, akkor már nem volt hiába. Úgy látszik, ez meglehetősen jó ötlet volt részemről, mert azóta mások is átvették a klasszikusokat.

 

Betonka bulija könyves blog


Molyra ritkán írok, azt nem nekem találták ki.


Természetesen van civil nevem, családom, foglalkozásom, sőt még hobbim is van az olvasáson és blogíráson kívül is, de ez az információ nem tartozik a nyilvánosságra. Azért nem, mert nem szeretném, ha barátaimat, családtagjaimat toleranciahiányos emberek zaklatnák csupán azért, mert egyszer, valahol, valami csúnyát írtam hozzájuk közel álló dolgokról. Mert szoktam. Ha nem tetszik, lehet az az épp aktuális New York Times bestseller, akkor is megmondom, sőt meg is indokolom, hogy miért.Olvassatok! Sokat és minőségit, mert jobban szórakoztat mint az aktuális szappanopera. Meg az ízlések és a pofonok! 😃


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.